Zupa gulaszowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, ogórki i pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę obrać i posiekać, pierś z kurczaka pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni na oleju podsmażyć najpierw cebulę i czosnek, następnie dodać paprykę i ziemniaki i chwilę razem smażyć, na koniec dodać pieczarki i ponownie chwilę smażyć. Całość przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie i zagotować. Na tej samej patelni podsmażyć pierś z kurczaka i również przełożyć do garnka. Całość gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać ogórki kiszone, pomidory krojone z puszki, koncentrat pomidory i ponownie całość zagotować. Na koniec dodać śmietanę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką oraz chili. Zupę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.
Komentarze