Zupa gulaszowa z kurczakiem

4.46 (157 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smakuje i rozgrzewa.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka podwójna 1 szt,
    ziemniaki 4 szt,
    papryka czerwona 2 szt,
    cebula 2 szt,
    pieczarki 250 g,
    ogórki kiszone 4 szt,
    pomidory krojone z puszki 400 g,
    koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki,
    śmietana 30 % 4 łyżki,
    czosnek 2 ząbki,
    posiekana natka pietruszki,
    listki laurowe 2 szt,
    ziele angielskie 4 szt,
    papryka mielona łagodna,
    chili pieprz cayenne,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.46 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, ogórki i pieczarki pokroić w półplasterki, cebulę obrać i posiekać, pierś z kurczaka pokroić w kostkę, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Na patelni na oleju podsmażyć najpierw cebulę i czosnek, następnie dodać paprykę i ziemniaki i chwilę razem smażyć, na koniec dodać pieczarki i ponownie chwilę smażyć. Całość przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać listki laurowe oraz ziele angielskie i zagotować. Na tej samej patelni podsmażyć pierś z kurczaka i również przełożyć do garnka. Całość gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać ogórki kiszone, pomidory krojone z puszki, koncentrat pomidory i ponownie całość zagotować. Na koniec dodać śmietanę oraz doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką oraz chili. Zupę podawać posypaną posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować