SWOJSKIE ĆWIARTKI KURCZAKA W SOSIE MUSZTARDOWO - ŚMIETANOWYM

4.33 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie ma nic lepszego niż przygotowanie samodzielnych dań nie gotowce a swoje wszystko zrobione od podstawy

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,200 kg swojskich ćwiartek kurczaka,
    2 łyżki musztardy sarepskiej,
    2 łyżki przyprawy do kurczaka,
    1 łyżka oleju,
    4 szklanki wody,
    3 łyżki śmietany 18 %,
    1 łyżka suszonych warzyw,
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego,
    0,5 łyżeczki cukru
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Swojskie ćwiartki kurczaka w sosie musztardowo - śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ćwiartki kurczaka podzielić na części, opłukać osuszyć a następnie ponacinać na części ze skórą. Przełożyć mięso do miski dodać przyprawy, olej a także musztardę i wszystko dokładnie wmasować w mięso odstawić na 15 minut po wyznaczonym czasie mięso obsmażyć z każdej strony można lekko przypalić będzie lepszy sos
  • 2. Po obsmażeniu mięsa wlać 4 szklanki wody, dodać suszone warzywa, dusić pod przykryciem na małym ogniu do miękkości mięsa oraz wyparowania większości wody. Na koniec wlać śmietanę rozprowadzoną z cukrem i wywarem z mięsa, zagotować do czasu powstania sosu. Przygotowane mięso kurczaka podawać kto z czym ma ochotę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować