Nie wiem czy lubicie gofry ale jeśli tak to śpieszę dla was z moim nowym pomysłem
5 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
400 g ziemniaków ugotowanych z dnia poprzedniego,
80 g sera żółtego plastry,
2 jajka rozmiar M,
3 łyżki z górką mąki pszennej,
0,5 szklanki mleka 3,2 %,
0,5 łyżeczki soli drobnej,
0,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
olej do spryskania GOFROWNICY
Szybkie gofry z ziemniaków z dnia poprzedniego na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski dodać ziemniaki z dnia poprzedniego, ser żółty pokrojony w drobną kostkę, jajka, mleko oraz mąkę całość wymieszać do połączenia się składników a następnie dodać czosnek niedźwiedzi i znowu wymieszać. Pozostawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
2.Na rozgrzaną gofrownicę spryskaną olejem nakładać po dwie łyżki ciasta i piec przez 5-7 minut do ładnego zarumienienia się gofrów. Upieczone studzić na kratce, można jeść ostygnięte lub gorące z dodatkiem na przykład keczupu
Komentarze