SZYBKIE GOFRY Z ZIEMNIAKÓW Z DNIA POPRZEDNIEGO NA SŁONO

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Nie wiem czy lubicie gofry ale jeśli tak to śpieszę dla was z moim nowym pomysłem

  • 5 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g ziemniaków ugotowanych z dnia poprzedniego,
    80 g sera żółtego plastry,
    2 jajka rozmiar M,
    3 łyżki z górką mąki pszennej,
    0,5 szklanki mleka 3,2 %,
    0,5 łyżeczki soli drobnej,
    0,5 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
    olej do spryskania GOFROWNICY
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Gofry

Szybkie gofry z ziemniaków z dnia poprzedniego na słono - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski dodać ziemniaki z dnia poprzedniego, ser żółty pokrojony w drobną kostkę, jajka, mleko oraz mąkę całość wymieszać do połączenia się składników a następnie dodać czosnek niedźwiedzi i znowu wymieszać. Pozostawić na 5 minut aby ciasto odpoczęło
  • 2. Na rozgrzaną gofrownicę spryskaną olejem nakładać po dwie łyżki ciasta i piec przez 5-7 minut do ładnego zarumienienia się gofrów. Upieczone studzić na kratce, można jeść ostygnięte lub gorące z dodatkiem na przykład keczupu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować