Gulasz że świeżych grzybów

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny i aromatyczny

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Pół kilo dowolnych świeżych grzybów ( mogą być mrożone)
    1 duża cebula
    Pół kostki masła
    1 litr śmietany kremówki
    Sól
    Pieprz
    Pół pęczka koperku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz że świeżych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby myjemy, kroimy w duże kawałki. Cebulę siekamy na drobno i podsmażamy na maśle. Dodajemy grzyby i smażymy kilka minut stale mieszając. Wlewamy kremówkę i gotujemy do miękkości grzybów, stale mieszając. Doprawiamy solą i pieprzem oraz posiekanym koperkiem.

Porady

Gulasz podajemy z makaronem lub kaszą

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować