Gulasz z indyka i grzybów

  • wyświetlono: 2882 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Aromatyczny gulasz z udziałem leśnych grzybów i kęsami indyka. Szybki, prosty, bardzo kremowy, idealnie pasuje tu kasza jęczmienna czy gryczana.

Iwona75
  • 30min

Składniki

600 g piersi z indyka
2 łyżeczki mielonej kolendry
1 łyżka cząbru
sól, pieprz
olej rzepakowy

600 g obgotowanych grzybów leśnych
1 szklanka wywaru spod gotowania grzybów
1 biała cebula
1 czerwona cebula
3 łyżki masła
kilka gałązek tymianku
2-3 łyżki crème fraîche

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz z indyka i grzybów

  • Kęsy indyka1. Pierś indyka pokrój w małe kęsy. Dopraw kolendrą, cząbrem, solą i pieprzem. Obsmaż na oleju. Odłóż na talerz.
  • Gulasz z grzybami i indykiem2. Cebulę poszatkuj w pióra. Na patelnię po indyku daj masło, wrzuć cebulę i podsmaż, aż się lekko zabrązowi. Dodaj grzyby i smaż razem z 5 minut. Wrzuć też kęsy indyka, wlej wywar z grzybów i duś z 10 minut. Na sam koniec wrzuć listki tymianku i dodaj crème fraîche. Dopraw solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiindykgrzyby leśnegulaszśmietananiedzielny obiadszybki obiadpierś indykagulasz z grzybamijesienny obiad
 

Komentarze

Podobne przepisy

gulasz z indyka z cukinią

Dodane przez: klementynka

gulasz z indyka z cukinią

Syte danie obiadowe z chudego mięska...

Gulasz z indyka i młodej kapusty

Dodane przez: Mniam1

Gulasz z indyka i młodej kapusty

Młoda kapusta duszona z cebulą...

Lekki gulasz z indyka

Dodane przez: czarrna

Lekki gulasz z indyka

z kaszą pęczak

Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami

Dodane przez: monika016

Gulasz z indyka z boczniakami i warzywami

Lżejsza alternatywa dla gulaszu...

gulasz z indyka w warzywami

Dodane przez: aniak

Gulasz z indyka z warzywami

pyszny gulasz drobiowy idealny...

gulasz z indyka i soczewicy

Dodane przez: Ewa Mróz

Pikantny gulasz z indykiem i soczewicą

Pikantne mięso przełamane delikatną...