Zupa ze świeżych grzybów

4.5 (148 ocen)

  • 50 min

Dopóki sezon trwa warto skusić się na taką zupę.

  • 50 min

Składniki:


  • 500 g leśnych grzybów
    3 ziemniaki
    marchew
    pietruszka
    kawałek selera
    cebula
    1,2 l bulionu warzywnego
    łyżka masła
    łyżka lubczyku
    natka pietruszki
    sól ,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa ze świeżych grzybów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy ,myjemy i kroimy w kostkę ,podsmażamy w garnku na łyżce masła. Zalewamy bulionem warzywnym ,dodajemy lubczyk i gotujemy do miękkości jarzyn. Grzyby płuczemy ,osączamy i kroimy na kawałki ,dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 15 min na średnim ogniu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować