Gulasz z cielęciną i kaniami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo lubię polędwicę bo szybko się ją robi i jest delikatna. W sosie serowym z kurkami i pomidorami suszonymi stanowią pyszne trio. Polędwicę podałam z kaszą i fasolką.

  • 25 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 grzyby kanie
    2 marchewki
    30 dkg cielęciny
    1 cebula
    500 ml bulionu drobiowego
    6 pomidorków koktajlowych
    1 papryka zielona
    1 łyżeczka curry
    1/4 szklanki śmietany 30 %
    sól, pieprz
    estragon świeży, bazylia świeża
    1 łyżeczka mąki pszennej
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Curry Dania główne Gulasz

Gulasz z cielęciną i kaniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby kanie myję, kroję na paski i przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem, wykładam na talerz. W tym samym garnku przesmażam cebulę pokrojoną drobno, dodaję pokrojoną cielęcinę na małe kawałki i dalej przesmażam około pięć minut. Dolewam bulion drobiowy i duszę na wolnym ogniu koło 30 minut. Marchew obieram i kroję w paski cienkie, paprykę kroję na kawałki. Dodaję do mięsa, dosypuje przyprawę curry i duszę dalej około 15 minut. Pod koniec dodaję pokrojone pomidorki. Mąkę rozrabiam w śmietanie i dodaję do gulaszu, doprawiam estragonem i bazylią świeżą. Gulasz zagotowuję.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować