Meksykański gulasz z parówkami

4.47 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Co powiecie na szybki meksykański gulasz który zrobicie w 20 minut.Idealny na rozgrzewająca kolację. Zrobiłam go na parówkach z szynki dzięki czemu skracamy czas przygotowania. Podałam go z chrupiącą tortillą. Uwielbiam takie proste, szybkie i syte dania kiedy za oknem jest zimno.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg parówek z szynki
    2 papryki czerwone małe
    440 g kukurydzy z puszki
    400 g fasolki czerwonej z puszki
    1 cebula
    natka pietruszki
    sól, pieprz
    papryka wędzona
    kawałek papryczki chili
    1 łyżeczka oregano
    2 ząbki czosnku
    olej rzepakowy
    800 ml przecieru pomidorowego
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Meksykański gulasz z parówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek kroję drobno, przesmażam na oleju na patelni. Dodaję pokrojoną paprykę i papryczkę chili na kawałki i dalej smażę. Parówki kroje w plasterki i też dodaję i chwile smażę. Wlewam przecier pomidorowy, i duszę na wolnym ogniu 10 minut. Na końcu dodaję kukurydze, fasolkę, sól, pieprz, paprykę wędzoną, oregano i chwilę jeszcze duszę. Gulasz podaję z natką pietruszki, i kawałkami tortilli podgrzanymi na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować