Gulasz curry z kaniami i karkówką

2 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jesienny gulasz z sowami. Rozgrzewający, sycący pełen pysznych smaków i aromatu. Grzybki sama nazbierałam. Mięsożercy w gulaszu też znajdą coś dla siebie.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg karkówki
    1 cebula
    1 kawałek pora biała
    1 papryka czerwona
    2 marchewki
    7 grzybów kani
    1 łyżeczka curry
    200 ml pasaty pomidorowej
    olej rzepakowy
    natka pietruszki
    tymianek, oregano świeże
    sól, pieprz
    1/2 łyżeczki papryki wędzonej
    1/2 łyżeczki majeranku
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Curry Gulasz

Gulasz curry z kaniami i karkówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroję w małą kostkę. Na patelni na gorącym oleju przesmażam mięso. Podlewam odrobiną wody i duszę około 30 minut. Przekładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam pokrojoną cebulę i por. Dodaję pokrojoną paprykę w paski, a marchewkę w kostkę. Wlewam pasatę pomidorową, dodaję curry, mięso,wlewam 500 ml wody, dodaję sól, pieprz, paprykę wędzoną, tymianek, oregano i gotuję na wolnym ogniu jeszcze 30 minut. Na końcu dodaję majeranek. Grzyby kanie delikatnie myję kroję w paski. Ogonki wyrzucam. Przesmażam na drugiej patelni. Dodaję do gulaszu i gotuję jeszcze pięć minut. Podaję z natką świeżą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie Marchewka Papryka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować