Gulasz z kani z pulpetami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Gulasz który zrobiłam z grzybami kaniami które sama znalazłam w lesie. Uwielbiam te grzyby. Gulasz podałam z pulpetami drobiowymi. Bardzo lubię takie obiady jednogarnkowe. Gulasz jest syty, zawiera dużo warzyw. Zamiast kani możemy dodać do niego na przykładam pieczarki albo boczniaki. Nie każdy ma dostęp do lasu.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 grzybów kani
    1 papryka czerwona
    2 marchewki
    1 cebula
    1 por biała część
    sól, pieprz
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    papryka ostra
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    natka pietruszki
    olej rzepakowy

    pulpety:
    1 pierś z kurczaka
    1 jajko
    1 cebula mała
    2 łyżki natki pietruszki posiekane
    2 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    chili papryka
    przyprawa do kurczaka
    mąka pszenna do obtoczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety Gulasz

Gulasz z kani z pulpetami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pulpety:

    Pierś z kurczaka, cebulkę miele maszynką do mięsa. Przekładam do miski, dodaję jajko, natkę posiekaną, bułkę tartą, sól, pieprz, chili. Mięso wyrabiam, formuje małe pulpety które obtaczam w mące.

    Gulasz:

    Na patelni głębokiej smażę na oleju, pokrojona cebule, czosnek. Dodaję pokrojoną porę. Marchewkę kroję w cienkie słupki, paprykę na kawałki. Do pory dodaję marchewkę, paprykę i chwilę przesmażam.Wlewam 500 ml wody, dodaję koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, paprykę ostrą, wędzoną i gotuję 10 minut. Wkładam na wierzchu pulpety i gotuję kolejne 10 minut. Kanie kroje na kawałki. Przesmażam na oleju na patelni osobno. Dodaję do gulaszu i gotuję jeszcze z dwie minuty. Gulasz podaję z natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować