Grzybowa kokosowa z fasolką wege

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna syta zupa grzybowa wege. Jest aromatyczna z duża ilością świeżych grzybów. Dodałam fasolkę szparagową bo bardzo ją lubię a dzięki niej zupa jest bardziej treściwa. Doprawiona curry, kurkumą. Jest obłędna w smaku.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    5 grzybów kani

    200 g kurek

    2 prawdziwki duże

    5 podgrzybków

    1 cebula

    1 łyżeczka curry

    1 łyżeczka kurkumy

    200 ml mleczka kokosowego

    150 g fasolki szparagowej

    1 marchewka

    1 kawałek selera

    1 por biała część

    1 korzeń pietruszki

    sól, pieprz

    1 łyżeczka majeranku

    olej kokosowy

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Grzybowa kokosowa z fasolką wege - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:

    Grzyby dokładnie myję i osuszam. Kanie kroję w paski, kurki zostawiam w całości, podgrzybki i prawdziwki kroję na kawałki. Cebule drobno kroję. Marchewkę kroję w talarki, pietruszkę i seler kroję w kostkę. W garnku przesmażam cebule i por na oleju kokosowym. Dodaję marchewkę, seler, korzeń pietruszki i chwilę przesmażam. Dodaję fasolkę pokrojoną, wlewam dwa litry wody i gotuję na wolnym ogniu. Na patelni przesmażam kurki, prawdziwki i podgrzybki. Przekładam do zupy. Na końcu przesmażam kanie ale tylko chwilę, dodaję kurkumę, curry i chwilę smażę. Dodaję do zupy. Doprawiam solą, pieprzem, majerankiem, wlewam mleczko kokosowe. Zupę zagotowuję i odstawiam. Podaję z natka pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować