Gofry chrupiące

4.5 (180 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam wszystkim pyszne pulchne i chrupiące gofry. Najlepsze z owocami i śmietanką.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jajka
    łyżka mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki oleju
    szklanka mleka
    1/2 szklanki wody mineralnej
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Gofry

Gofry chrupiące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto na gofry 1. Jajka wbić do misy, dodać mąki, olej, mleko i wodę. Zmiksować na gładkie ciasto.
  • smażenie gofrów 2. Gofrownicę nagrzać, porcjami wlewać ciasto i piec ok 10 minut na złoty kolor.
  • 3. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować