Ciasteczka z gofrownicy

4.48 (144 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciasteczka wyszły przepyszne, chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Znikały tak szybko, jeszcze ciepłe, że musiałam schować kilka do zdjęcia ;)
Najlepiej zróbcie podwójną porcję, gdyż z tej wyszło 25 ciasteczek, które rozeszły się w tempie błyskawicy.
Polecam gdy przyjdzie Wam ochota na słodkie co nieco ;)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g mąki pszennej
    120 g domowego cukru waniliowego
    2 jajka
    50 g rozpuszczonego masła
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.48 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Gofry

Ciasteczka z gofrownicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka zmiksować z cukrem, solą i mąką. Będzie to dosyć grudkowate. Dolać przestudzone masło zmiksować na gęstą masę. Ciasto wstawić do lodówki na 2 godziny. Formować małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na rozgrzanej gofrownicy i piec ok 2-3 minut na złotobrązowy kolor. Można podawać posypane cukrem pudrem, polane czekoladą, karmelem lub z bitą śmietaną .

    Ciasteczka najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Aby nie stwardniały przechowujcie je w szczelnym pojemniku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować