Chrupiące gofry z jabłkami

3.71 (17 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Chrupiące gofry z jabłkami to świetna propozycja na śniadanie lub kolację.

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej,
    1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    2 szklanki mleka,
    1/3 szklanki oleju,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    2 jajka,
    1 duże jabłko.
Wystaw ocenę:

3.71 (17 ocen)

Zobacz również:

Gofry Śniadanie

Chrupiące gofry z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócamy.
    Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem i mąką ziemniaczaną.
    Stopniowo do jajek dodajemy mąki i mleko.
    Na koniec dodajemy olej.
    Mieszamy ciasto dokładnie aby nie było grudek.
    Jabłka obieramy i kroimy w kosteczkę.
    Dodajemy do ciasta, mieszamy.
    Pieczemy w gofrownicy na złoty kolor.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami np. bitą śmietaną.
    Smacznego ;)

Porady

Gofry możemy podawać z ulubionymi dodatkami np. bitą śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować