Gofry chrupiące z frużeliną

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Idealny deser do kawy, chrupiące gofry z domową frużeliną z bitą śmietaną mmm pyszności!

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Gofry:
    2 szklanki mąki
    szklanka mleka
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki wody
    2 jajka
    łyżka mąki ziemniaczanej

    Frużelina:
    szklanka wiśni
    2 łyżki cukru
    łyżka mąki ziemniaczanej

    Bita śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gofry chrupiące z frużeliną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miseczki wsypać mąkę, dodać mleko, wodę, jajka, olej i mąkę ziemniaczaną. Wszystko razem zmiksować. Na rozgrzanej gofrownicy smażyć gofry na złoty kolor.
  • 2. Wiśnie mogą być mrożone lub świeże wstawić na palnik, gdy puszczą sok dodać cukier. Gotować na małym ogniu. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w niewielkiej ilości wody i wlać do wiśni. Wymieszać i ściągnąć z ognia.
  • 3. Gorące gofry podawać z frużeliną i bitą śmietaną z listkiem melisy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować