Frużelina wiśniowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam domowe frużeliny, ostatnio mam obsesje na punkcie gofrów z owocami i śmietanką, a najbardziej lubię właśnie tą z wisienkami które sama zbierałam do wiklinowego koszyczka latem, uwielbiam ją wyjadać prosto ze słoiczka!

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g wiśni mogą być mrożone
    4 łyżki cukru kryształu
    łyżka mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Frużelina wiśniowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • prażenie wiśni 1. Wiśnie ja użyłam mrożonych, przekładamy do garnka i stawiamy na małym ogniu, gdy puszczą sok dodajemy cukier. Mieszamy i zagotowujemy, prażymy ok 10 minut.
  • 2. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości zimnej wody i dodajemy do wiśni, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
  • wiśnie 3. Przekładamy do wyparzonych słoiczków i odwracamy do góry dnem, resztę przechowujemy w lodówce nawet kilka dni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować