Fettuccine z cukinią i bazylią pod migdałową kruszonką. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na suchej patelni zrumienić bułkę i płatki migdałowe, dodać połowę masła i podgrzać do roztopienia, przyprawić solą i pieprzem, lekko przestudzić, a następnie zmiksować w malakserze i odstawić.
Na patelnię wlać 1-cm warstwę oliwy, rozgrzać i do gorącej wrzucać listki bazylii, po kilka sztuk naraz, smażyć przez minutę i odsączyć na ręczniku papierowym.
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku.
Cukinie zetrzeć na tarce o większych oczkach. Rozpuścić pozostałą część masła, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i lekko odciśniętą cukinię. Mieszając, smażyć przez 2 minuty.
Odcedzony makaron wyłożyć na półmisek, dodać cukinię i grana padano, wymieszać. Posypać migdałową posypką, natką pietruszki i listkami bazylii.
Komentarze