Drobiowe kotlety z serem żółtym , cukinią i bazylią

4.88 (8 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ciekawy smak , proste wykonanie , dostępne składniki , pożywne - to tylko niektóre z zalet tych kotlecików . Polecam na obiad lub wczesną kolację :)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży filet z piersi kurczaka
    1 mała cukinia - około 25 cm.
    150 g żółtego sera - u mnie gouda
    2 łyżki posiekanej świeżej bazylii
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki majonezu
    3 jajka
    1 łyżeczka czubrycy zielonej
    sól i pieprz czarny mielony do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.88 (8 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Drobiowe kotlety z serem żółtym , cukinią i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Drobiowe kotlety z serem żółtym , cukinią i bazylią 1. Do jajek dodaję obie mąki , majonez , czubrycę , sól , pieprz , mieszam rózgą kuchenną do połączenia składników , dodaje bazylię , pokrojonego w kostkę fileta oraz starte na tarce dużych oczkach cukinię i żółty ser , mieszam łyżką .
  • 2. Na rozgrzanym oleju smażę kotlety - nabierając je łyżką , z obu stron na rumiano .
  • Drobiowe kotlety z serem żółtym , cukinią i bazylią 3. Kotlety osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu .

Porady

Kotlety podaję do ziemniaków w towarzystwie lekkiej surówki :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować