Wiśnie zapiekane pod migdałową kruszonką

4.5 (184 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Doskonały sposób na szybka i smaczną, słodką przekąskę lub deser do kawy. Robi się szybko a znika jeszcze szybciej.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • wiśnie (lub zamiennie maliny, porzeczki)
    100g miękkiego masła
    60g zmielonych migdałów
    około 3/4 szklanki cukru
    mąka
    nasiona słonecznika
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Crumble Kruszonka

Wiśnie zapiekane pod migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Owoce myjemy i drylujemy. Układamy w czterech kokilkach.
    Przygotowujemy kruszonkę: Mielimy na mąkę migdały. Dodajemy miękkie masło oraz cukier i mąkę w takiej ilości aby uzyskać konsystencję kruszącego się ciasta. Posypać kruszonką owoce. Dodać nasiona słonecznika.
    Zapiekać w temperaturze 190 stopni C przez około 15-20 minut.

Porady

Doskonale sprawdza się również z innymi miękkimi i kwaskowymi owocami jak porzeczki czy maliny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować