Tagliatelle z mozzarellą i bazylią

5 (7 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo aromatyczne spaghetti z nutą bazylii ,która podkręca smak. Polecam.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mozzarella
    300 g tagliatelle
    garść bazylii
    sól,pieprz
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (7 ocen)

Tagliatelle z mozzarellą i bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. Makaron ugotuj al dente we wrzącej lekko osolonej wodzie i odcedź. Mozzarelle pokrój w mniejsze kawałki, dodaj listki bazylii,oliwę,sól oraz pieprz. Wszystko zblenduj. Makaron zmieszaj z sosem.Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron tagliatelle Mozzarella Bazylia

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować