Fasolowa rybna zupa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Fasolowa ale w innym wydaniu, na ostro i rybna. Zupa ma fajny wędzony smak dzięki wędzonej rybie i papryce. Zapewniam was że nie oderwiecie się od talerza.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki fasoli ugotowanej
    1 papryka zielona
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 cebula
    40 dag filetu z dorsza
    30 dag wędzonego dorsza
    2 łyżki sosu sojowego
    1 łyżeczka papryki wędzonej
    1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej
    1 kawałek chili
    sól, pieprz
    natka pietruszki
    1 marchewka
    1 por kawałek
    1 seler kawałek
    olej rzepakowy
    80 serka topionego
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 ziela angielskie
    2 liście laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Fasolowa rybna zupa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroję drobno, przesmażam na oleju. Seler obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Marchewkę kroję w krążki, por też w krążki. Warzywa dodaję do cebuli i podsmażam razem chwilę. Dodaję koncentrat pomidorowy, paprykę wędzona i słodką i przesmażam. Papryki pozbawiam nasion i kroję w kawałki. Dodaję do warzyw, wlewam dwa litry wody, dodaję ziele, liść laurowy, chili papryczkę pokrojoną, sól, pieprz i gotuję 15 minut. Na wierzch zupy dodaję filety z dorsza, serek topiony, sos sojowy, fasolę i gotuję na wolnym ogniu jeszcze 10 minut. Na końcu dodaje kawałki ryby wędzonej obrane, widelcem rozdrabniam ugotowane filety ryby, doprawiam według uznania. Zupę podaję z natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować