Chłodnik z botwiny z borówkami, ogórkiem, czosnkiem i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Na upały nie ma nic lepszego niż orzeźwiający chłodnik.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 litr kefiru naturalnego
    pęczek botwiny
    ogórek gruntowy
    ząbek czosnku
    2 łyżki czerwonej borówki
    łyżeczka miodu
    łyżka masła
    sól morska
    pieprz kolorowy
    łyżeczka sosu Worcestershire
    pęczek koperku

    jajka ugotowane na twardo do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Chłodnik

Chłodnik z botwiny z borówkami, ogórkiem, czosnkiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na maśle podsmażamy posiekaną botwinę. Dodajemy borówki, miód, sól i sos Worcestershire. Studzimy.

    Do miski przekładamy przestudzoną botwinę. Dodajemy startego na drobnym oczku ogórka i czosnek. Wsypujemy posiekany koperek, mieszamy z kefirem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem kolorowym. Schładzamy w lodówce.

    Chłodnik podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować