Bób z czosnkiem i koperkiem

4.46 (159 ocen)

Najprostszy sposób na doskonale smakujący bób :)

Składniki:

  • 1 kg świeżego bobu
    50 g masła
    2 ząbki przeciśniętego czosnku
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (159 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Bób z czosnkiem i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0s3wmx6 1. Bób opłukać, zalać zimną wodą, wsypać płaską łyżkę soli i wstawić do gotowania.
    Gotować 7- 8 minut licząc od czasu kiedy zacznie wrzeć.
    Przecedzić, przelać zimną wodą i jeszcze ciepły wyłuskać z łupin.
    Na patelni rozgrzać masło, dodać przeciśnięty czosnek, dodać wyłuskany bób, jeśli potrzeba to dosolić, doprawić pieprzem.
    Delikatnie wymieszać lub kilka razy podrzucić na patelni, posypać posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Czosnek Koper Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować