Chłodnik buraczkowy z rzodkiewką i ogórkiem małosolnym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lato to doskonały czas na to aby korzystać z jego dobrodziejstw i przygotować pyszne i zdrowe potrawy ze świeżych warzyw.

Chłodnik jest takim daniem, które nie tylko świetnie smakuje ale jest zdrowe i bardzo orzeźwiające.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 l jogurtu naturalnego gęstego

    1 szkl śmietany 18%

    1/3 szkl koncentratu barszczu

    1 pęczek rzodkiewki

    4 ogórki małosolne

    1/2 pęczka koperku

    2 ząbki czosnku

    1/2 pęczka szczypiorku

    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Chłodnik buraczkowy z rzodkiewką i ogórkiem małosolnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jogurt naturalny, śmietanę i koncentrat barszczu wymieszać. Warzywa umyć. Rzodkiewki razem z ogórkami zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w drobną kosteczkę. Koperek i szczypiorek posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na 1 godzinę.

    Chłodnik podawać z jajkiem na twardo, posypany szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Rzodkiewka Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować