Budyń jaglany z porzeczkami

  • wyświetlono: 294 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 1

Pyszna i zdrowa wersja tego popularnego deseru. Do budyniu można oczywiście dodać swoje ulubione smaki np. kakao, masło orzechowe, sok owocowy itp. Ja podałam swój budyń z porzeczkami ale oczywiście możecie użyć swoich ulubionych owoców :)

IMG_3480
  • 2 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

100g kaszy jaglanej

1,25 szkl mleka

1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

łyżka miodu lub cukru


2 łyżki czerwonych porzeczek

Sposób przygotowania przepisu:

Budyń jaglany z porzeczkami

  • 1. Kaszę przepłukać na sitku pod gorącą wodą. Przełożyć do garnuszka, zalać 1/2 szkl zimnego mleka i 1/4 szkl wody. Gotować pod przykryciem ok 15 minut do całkowitego wchłonięcia płynów. Do ugotowanej kaszy wlać resztę mleka, dodać miód i ekstrakt waniliowy i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do dwóch pucharków i schłodzić. Podawać z porzeczkami.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Deserporzeczkikasza jaglanafit

Komentarze

Podobne przepisy

image-2a4516i

Dodane przez: Patrycja33

budyń jaglany z melonem

Uwielbiam kasze jaglana, tym razem...

Budyń jaglany z borówkami

Dodane przez: Krystyna32

Budyń jaglany z borówkami

Pyszny deser.

Budyń jaglany cytrynowo-czekoladowy z borówkami

Dodane przez: ewaeu

Budyń jaglany cytrynowo-czekoladowy z borówkami

Zdrowy budyń. Świeże owoce. Samo...

Budyń jaglany z jagodami

Dodane przez: AgaAga

budyń jaglany z jagodami

Pyszna, pożywna i zdrowsza alternatywa...

waniliowy budyń jaglany z kiwi

Dodane przez: AgaAga

Waniliowy budyń jaglany z kiwi

Zdrowy i pożywny deser dla każdego

image-0ft2qby

Dodane przez: AgaAga

Budyń gruszkowo-imbirowy z kaszy jaglanej

Budyń jaglany, który bije na łopatki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE