Budyń jaglany z porzeczkami

5 (174 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszna i zdrowa wersja tego popularnego deseru. Do budyniu można oczywiście dodać swoje ulubione smaki np. kakao, masło orzechowe, sok owocowy itp. Ja podałam swój budyń z porzeczkami ale oczywiście możecie użyć swoich ulubionych owoców :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g kaszy jaglanej

    1,25 szkl mleka

    1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

    łyżka miodu lub cukru


    2 łyżki czerwonych porzeczek
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Budyń jaglany z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę przepłukać na sitku pod gorącą wodą. Przełożyć do garnuszka, zalać 1/2 szkl zimnego mleka i 1/4 szkl wody. Gotować pod przykryciem ok 15 minut do całkowitego wchłonięcia płynów. Do ugotowanej kaszy wlać resztę mleka, dodać miód i ekstrakt waniliowy i zmiksować na gładką masę. Przełożyć do dwóch pucharków i schłodzić. Podawać z porzeczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jaglana Porzeczki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować