BUDYŃ JAGLANY Z MALINAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Budyń jaglany z owocami lata jest świetnym pomysłem na początek dnia.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * kasza jaglana - 200 g

    * mleko roślinne - 3/4 szkl

    * maliny - 1 szkl

    * daktyle - 5 szt

    * brzoskwinia - 1 szt

    * wiórki kokosowe - 2 łyżki

    * maliny i porzeczki + popping z amarantusa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śniadanie

Budyń jaglany z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Kaszę jaglaną zalewamy 2,5 szkl wody, gotujemy ok. 15 minut bez mieszania, wyłączamy, dostawimy do napęcznienia.

    Po wystudzeniu dolewamy mleko, dodajemy daktyle , wiórki kokosowe, pokrojoną brzoskwinię i maliny - wszystko razem miksujemy.

    Przekładamy do słoiczków, dodajemy świeże maliny i porzeczki oraz prażony popping z amarantusa.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować