Bruschetta z dorszem i kurkami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Bruschetta na grzankach chrupiących z dorszem, rozpływającym się jajkiem, oscypkiem i kurkami. Można się rozpłynąć jak żółtko kosztując tą przekąskę. Nie mogłam się od nich oderwać takie to dobre.

  • 40 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 5 kromek chleba
    5 jajek małych
    5 pomidorków koktajlowych
    15 dkg kurek
    sól, pieprz
    koper świeży
    5 kawałków dorsza
    przyprawa do ryb
    kilka fasolek szparagowych ugotowanych
    10 dkg oscypka nitek
    bazylia świeża
    1 łyżka masła
    1 łyżka octu
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Grzanki Przekąski

Bruschetta z dorszem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza posypuję przyprawą do ryb, solę, pieprzę i odstawiam na 30 minut do lodówki. Układam w naczyniu do zapiekania i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 15 minut. Pomidorki kroję na pół i też zapiekam równocześnie.
    W garnku zagotowuję litr wody z odrobiną soli i łyżką octu. Do gotującej się wody wbijam jajka delikatnie i gotuję na wolnym ogniu około dwie minuty. Z wierzchu mają się ściąć ale w środku mają być płynne, wyjmuję na talerz. Na patelni na oleju przesmażam umyte kurki, doprawiam solą, pieprzem, koperkiem.


    Chleb smaruje masłem i wstawiam do piekarnika na 10 minut temp 180 stopni razem z rybą. Na każdej kromce układam nitki sera, kawałek ryby, kurki, pomidorki, jajko, fasolkę, koperek, bazylię.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Kurki Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować