Grzanki z tuńczykiem.

4.51 (168 ocen)

  • 20 min

Tak przygotowane grzanki są niezwykle pyszne chrupiące. Możemy je przygotować na przekąskę, śniadanie lub kolację. Tanie i szybkie w wykonaniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 bułki lub 1 bagietka
    1 puszka tuńczyka w oleju
    10 dag sera żółtego startego
    trochę masła
    ketchup
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Grzanki Przekąski

Grzanki z tuńczykiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki kroimy w cienkie kromeczki,z jednej strony smarujemy masłem i tą stroną układamy na blasze.Odsączonego tuńczyka nakładamy na kromkach i posypujemy serem żółtym.
  • 2. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.
  • 3. Podajemy gorące udekorowane ketchupem.

Porady

Takie grzanki możemy przygotować również z pasztetem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować