Brownie z malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Oszałamiająco czekoladowe, wilgotne, przełamane delikatnie kwaśnym smakiem malin. Nic tak nie poprawia humoru jak kostka tej czekoladowej przyjemności.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -150 g gorzkiej czekolady
    -100 mlecznej czekolady
    -100 g masła
    -3 jaja
    -170 g cukru brązowego
    -80 g mąki pszennej
    -200 g malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja i masło wyjąć z lodówki przynajmniej 2 h przed przygotowaniem ciasta. Masło roztopić w garnuszku, dodać posiekane obie czekolady, wymieszać. W misce roztrzepać jaja z cukrem, dodać przestudzone masło z czekoladą oraz mąkę, wymieszać. Blaszkę 25x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i powciskać w nie maliny. Piec około pół godziny w 160 stopniach C. Wystudzić i pokroić na kwadraty.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować