Oszałamiająco czekoladowe, wilgotne, przełamane delikatnie kwaśnym smakiem malin. Nic tak nie poprawia humoru jak kostka tej czekoladowej przyjemności.
30 min
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
-150 g gorzkiej czekolady
-100 mlecznej czekolady
-100 g masła
-3 jaja
-170 g cukru brązowego
-80 g mąki pszennej
-200 g malin
Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja i masło wyjąć z lodówki przynajmniej 2 h przed przygotowaniem ciasta. Masło roztopić w garnuszku, dodać posiekane obie czekolady, wymieszać. W misce roztrzepać jaja z cukrem, dodać przestudzone masło z czekoladą oraz mąkę, wymieszać. Blaszkę 25x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i powciskać w nie maliny. Piec około pół godziny w 160 stopniach C. Wystudzić i pokroić na kwadraty.
Smacznego!
Komentarze