Brownie z malinami

4.97 (168 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gęste, mięsiste ciasto o intensywnym smaku gorzkiej czekolady. W połączeniu z malinami tworzy doskonały duet. Takie brownie doskonale smakuje i z pewnością będzie smakowało wszystkim kosztującym :) Korzystam z malin w sezonie :)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g gorzkiej czekolady
    100 g masła
    3 duże jajka
    150 g cukru
    2 czubate łyżki kakao
    100 g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100 g malin do środka
    100 g malin na wierzch
Wystaw ocenę:

4.97 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Brownie

Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę roztopić nad parą wodną, przelać do miski. Dodać miękkie masło, cukier, całe jajka, kakao, proszek do pieczenia i mąkę, zmiksować. Wsypać połowę malin, delikatnie wymieszać łyżką.
  • 2. Wyłożyć do formy o wymiarach 21x25 cm, wyrównać. Na wierzch ułożyć pozostałe maliny, delikatnie wcisnąć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec 30 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować