Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 C. Formę o wymiarach 22 cm x 26 cm (lub o zbliżonych), wykładamy papierem do pieczenia.
2.Masło wkładamy do rondelka i roztapiamy na małym ogniu. Następnie dodajemy połamaną czekoladę, cały czas mieszając. Gdy czekolada się całkowicie rozpuści, rondelek zdejmujemy z ognia.
3.W oddzielnym naczyniu za pomocą rózgi mieszamy jajka z cukrem. Do masy jajecznej dodajemy ostudzoną czekoladę z masłem i mieszamy do połączenia składników. Następnie do masy przesiewamy mąkę i mieszamy, aż konsystencja ciasta będzie jednolita. Tak przygotowane ciasto wylewamy do przygotowanej formy. Na wierzch wykładamy umyte maliny i posypujemy je pokrojoną dość grubo czekoladą.
Ciasto pieczemy przez ok.30-35 minut.
Porady
Maliny można zastąpić np. truskawkami, porzeczkami, borówką.
Komentarze