Borówka amerykańska w syropie

4.47 (184 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

W tym roku moja borówka bardzo obrodziła i miała mnóstwo owoców więc postanowiłam zamknąć ją w słoiczku, taka borówka idealnie nadaje się do naleśników, gofrów czy deserów, a sok do herbaty czy piwa, polecam!!!

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg borówki amerykańskiej
    500 g cukru kryształu
Wystaw ocenę:

4.47 (184 ocen)

Zobacz również:

Desery Gofry Przetwory Syropy Naleśniki

Borówka amerykańska w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowanie borówki 1. Borówki umyć, osączyć na sicie, przełożyć do garnka podlać odrobiną wody i zasypać cukrem, gotować ok 10 minut
  • 2. Następnie borówki wraz z syropem przełożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić
  • 3. Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować