Borówka amerykańska w syropie

  • wyświetlono: 340 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

W tym roku moja borówka bardzo obrodziła i miała mnóstwo owoców więc postanowiłam zamknąć ją w słoiczku, taka borówka idealnie nadaje się do naleśników, gofrów czy deserów, a sok do herbaty czy piwa, polecam!!!

Anitka0804
  • 6 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

kg borówki amerykańskiej
500 g cukru kryształu

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Borówka amerykańska w syropie

  • gotowanie borówki1. Borówki umyć, osączyć na sicie, przełożyć do garnka podlać odrobiną wody i zasypać cukrem, gotować ok 10 minut
  • 2. Następnie borówki wraz z syropem przełożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić
  • 3. Pasteryzować 5 minut od zagotowania wody

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

latosyropnaleśnikideserydla dzieciowocegofryborówka amerykańskaPrzetworyborówki amerykańskiesezonowedla rodzinyDomowe Przetworyowoce w syropieprzepis_miesiąca1000lato w słoiczkuprzetwory z borówekprzetwory z borówkiborówki na zimęborówki w syropie
 

Komentarze

Podobne przepisy

Dynia w syropie

Dodane przez: diandra26

Dynia w syropie

Dynia w syropie jest równie smaczna...

Brzoskwinie w syropie

Dodane przez: joanna30

Brzoskwinie w syropie

O wiele zdrowsze i tańsze niż te...

Gruszki w syropie

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Gruszki w syropie

Gruszki w słodkim syropie doskonale...

brzoskwinie w syropie

Dodane przez: kucharkaedi

Brzoskwinie w syropie

Domowe brzoskwinie w syropie to...

Gruszki w syropie

Dodane przez: danusia19671

Gruszki w syropie

Bardzo smaczne gruszki w syropie....

Gruszki z cytryną w syropie

Dodane przez: alaaa

Gruszki z cytryną w syropie

Gruszki w syropie w zimie ale nie...