Czereśnie w syropie

4.46 (161 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiam zimą otworzyć sobie słoiczek czereśni w syropie i zajadać się nimi przed telewizją, czereśnie wychodzą jędrne i smaczne a soczek dodaje do herbaty lub wypijam łyżeczką :)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg czereśni czerwonych
    400 g cukru kryształu
    litr wody
Wystaw ocenę:

4.46 (161 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Przetwory

Czereśnie w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę z cukrem zagotować i gotować ok 10 minut
  • czereśnie w słoiczku 2. Czereśnie wypłukać, oberwać ogonki i włożyć do czystych słoiczków, gorącym syropem zalać czereśnie i zakręcić
  • 3. Do garnka wlać wodę i pasteryzować czereśnie w syropie 5 minut
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować