Jagody leśne w syropie

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Co roku jeździmy do lasu zbierać jagody są pyszne i zdrowe i robię z nich różne przetwory, idealne do gofrów i na boleści żołądkowe, nie zastąpione lekarstwo w spiżarni! My je uwielbiamy :)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg jagód leśnych
    400 cukru kryształu
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Jagody leśne w syropie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody umyć, osączyć na sicie
  • 2. Następnie przełożyć do miski i zasypać cukrem aby puściły sok, odstawić na całą noc
  • gotowanie jagód 3. Następnego dnia jagody wraz z sokiem zagotować, gotować 5 minut i przełożyć do czystych i suchych słoiczków, zakręcić
  • 4. Pasteryzować 5 minut w garnku z wodą
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Borówki Jagody

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować