Boczniaki z młodą kapustą w pomidorach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 4 osób

Z robienia gołąbków została mi resztka kapusty. Wykorzystałam ją do boczniaków. Boczniaki zaś dostaliśmy z domowej hodowli.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • boczniaki ok. 1 dużej tacki
    1/4 główki kapusty
    2 liście laurowe
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    3 pomidory sparzone obrane ze skórki lub puszka krojonych
    olej so podsmażenia
    sól i pieprz
    1-2 łyżki sosu tamari lub sojowego
    oregano
    2 łyżki octu jabłkowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Boczniaki z młodą kapustą w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczniaki posiekać w paski i usmażyć z cebulą i czosnkiem na niewielkiej ilości oleju. Kapustę poszatkować drobno i obgotować chwilę we wrzątku. Odcedzić. Dodać do boczniaków. Dodać liście laurowe. Dusić razem ok 15 minut pod przykryciem. Dodać pokrojone w kostkę pomidory i ocet. Dalej dusić do rozpadnięcia się pomidorów. Posolić do smaku, dodać pieprzu a na koniec oregano.

    Podawać z ryżem basmati.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczniaki Kapusta Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegańska Bezglutenowa Obiad

Podobne przepisy

4.98 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Mielone z młodą kapustą

To może cię zainteresować