Kotlety mielone z młodą kapustą

4.98 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit Przepis dnia

Soczyste , delikatne drobiowe kotlety mielone z warzywami i ziołami.

Składniki:

  • 500g. mięsa mielonego drobiowego
    1/2 główki młodej kapusty
    1 marchewka
    1 cebula
    1 jajko
    1/2 szklanki wywaru mięsnego ( miała domowy z gotowania wieprzowiny)
    3 kromki chleba namoczone w mleku i odciśnięte
    1/2 szklanki bułki tartej + do panierowania
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanego kopru
    1 łyżka ziół prowansalskich
    sól , pieprz
    2 łyżki masła śmietankowego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (179 ocen)

Kotlety mielone z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Duszona młoda kapusta 1. Kapustę szatkujemy drobno , marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
    Cebulę obieramy , kroimy w małą kostkę.
    W garnku rozgrzewamy masło , dusimy warzywa do momentu aż zmiękną.
  • mielone z młodą kapustą 2. Do miski przekładamy mięso , uduszone warzywa oraz resztę składników ( jajko , kromki chleba , bułkę tartą , zioła i przyprawy. Wlewamy wywar mięsny)
    Wyrabiamy rękoma masę.
  • mielone z młodą kapustą 3. Dłońmi formujemy zgrabne kotleciki, każdego obtaczamy w bułce tartej.
  • mielone z młoda kapustą 4. Na patelni rozgrzewamy olej , smażymy kotlety na rumiano z obu stron.
  • mielone z młodą kapustą 5. Usmażone układamy na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym by ociekły z nadmiaru tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować