Kieszonki z młodą kapustą

4.5 (171 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Letni obiad z młoda kapustą i marchewką. Polecam zrobić kieszonki ze schabu. Do tego surówka z kapusty i obiad gotowy. Do kieszonek dodałam mozzarellę , która fajnie farsz sklei. Bardzo dobre są tez tez na zimno.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 plastry schabu
    1/2 małej główki kapusty młodej
    1 marchewka młoda
    10 dkg boczku wędzonego
    1 cebula
    sól, pieprz
    olej rzepakowy
    1/2 kulki mozzarelli

    panierka:
    1 jajko bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Kieszonki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu rozbijam, doprawiam solą, pieprzem. Boczek wędzony kroję i przesmażam na patelni. Wykładam na talerz. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej. Kapustę kroję, przekładam na patelnię, dodaję marchewkę, podlewam wodą 1/2 szklanki i duszę aż warzywa będą aldente. Dodaję boczek, doprawiam, solą, pieprzem. Na schabie układam plaster mozzarelli, dodaję farsz z kapusty i składam na pół jak kartkę papieru. Spinam wykałaczkami, obtaczam w rozmąconym jajku, i bułce tartej. Smażę na wolnym ogniu ,aż schab będzie miękki. Podaję z surówką z kapusty młodej.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Kapusta Marchewka Młoda kapusta Schab

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować