Bazyliowy omlet ze szparagami po włosku

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszny omlet po włosku ze świeżą bazylia, mozzarellą, pomidorami i szparagami. Powiem tak zakochacie się w nim. Jest lekki, puszysty, nie oprzecie się jemu. Polecam zabrać na wynos do pracy. Tak naprawdę to robi się sam w piekarniku a my w tym czasie możemy zająć się sobą.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki:

    6 jaj wielkość M
    sól, pieprz czarny, czerwony
    papryka chili szczypta
    1 duża garść liści bazylii
    1 opakowanie kulek mozzarella
    8 szparagów zielonych
    5 pomidorków koktajlowych
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Śniadanie

Bazyliowy omlet ze szparagami po włosku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijam do miski, dodaję sól, pieprz czarny, chili i mieszam widelcem. Szparagi kroję na długość patelni, tak około 2/3 długości potrzeba. Na patelni rozpuszczam masło, wbijam jajka, układam szparagi, dodaję kulki mozzarelli, połówki pomidorków, posypuję pokrojoną bazylią. Piekarnik nagrzewam do temp 180 stopni góra dół i wstawiam patelnię. Piekę 15-20 minut aż omlet się zetnie. Prze poddaniem posypuję pieprzem czerwonym. Szparagów nie podgotowuje wcześniej, ona dojdą w omlecie i będą fajne aldente.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Jajka Mozzarella Pomidor Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować