Omlet ze szparagami

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczny i pożywny sposób na szybkie i sycące śniadanie :)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże jajka
    3-4 łyżki mleka
    3 szparagi zielone 
    po 3 pomidorki koktajlowe (czerwone i żółte)
    posiekany szczypiorek do posypania
    sól, pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Śniadanie

Omlet ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagom odetnij zdrewniałe końce (same pękną w odpowiednim miejscu). Następnie gotuj w lekko posolonej i posłodzonej wodzie ok.2 min. Odcedź i pokrój na kawałki. Pomidorki sparz, zdejmij skórki i przekrój na pół.
  • 2. Jajka roztrzep z mlekiem, solą i pieprzem. Wylej na rozgrzany olej i zmniejsz temperaturę. Poukładaj szparagi i pomidorki i przykryj pokrywką. Smaż, aż jajka się zetną. Omlet podawaj na ciepło posypany szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować