Omlet ze szparagami, pieczarkami i papryką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

W sezonie na szparagi tego dania nie może zabraknąć w moim menu. Uwielbiam...

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 szt zielonych szparagów
    4 -5 małych pieczarek
    1/4 małej czerwonej papryki
    1 łyżeczka masła
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Omlet Jajko

Omlet ze szparagami, pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi odciąć na 1/3 wysokości od dołu. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Warzywa i grzyby wrzucić na patelnię, nalać wody do wysokości szparagów , posolić i dusić pod przykryciem aż będą miękkie. W tym czasie woda powinna odparować. Następnie zdjąć szparagi, paprykę i pieczarki z patelni. NA patelni rozpuścić łyżeczkę masła. Jajka ubić z solą i pieprzem i wlać na patelnię. Na jajkach położyć szparagi, paprykę i pieczarki, smażyć pod przykryciem, aż omlet się zetnie. Podawać gorący. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szparagi Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować