3 bajgle
1 filet z kurczaka
1 pomidor
1 ogórek
ulubiona zielenina
ketchup, sos lub pasta do smarowania
1 jajko
100 g paluszków
pieprz
słodka papryka
przyprawa do kurczaka
maggi
1 łyżka mąki
Bajgle z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka przekroić na 3 kotlety, lekko rozbić, posypać przyprawami, skropić maggi i odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Jajko roztrzepać z mąką i przyprawami, można dodać niewielką ilość wody lub mleka. Kotlety panierować w jajku i pokruszonych paluszkach i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 280 stopni.
Bajgle podpiec w piekarniku 2-3 minuty, a następnie przekroić i podsmażyć na patelni grillowej. Posmarować pastą, ułożyć zieleninę, plasterki ogórka, kotleta, plasterki pomidora i przykryć druga połową bajgla. Smacznego :)
Komentarze