Orkiszowe babeczki kakaowe z jabłkiem na kefirze

3 (1 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Zapraszam na smaczne babeczki. Przygotowane na kefirze z dodatkiem ksylitolu i mąki orkiszowej. Polecam do kawy.

1

  • 45 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 1 średnie jabłko
    150 ml kefiru
    1 jajko
    3 łyżki ksylitolu
    2 łyżki oleju
    2 czubate łyżeczki kakao
    10 łyżek mąki orkiszowej
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    silikonowe foremki
    cukier puder z ksylitolu
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Babeczki

Orkiszowe babeczki kakaowe z jabłkiem na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłko myjemy i obieramy, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miski. Dodajemy jajko, kefir, ksylitol, olej i mieszamy. Wsypujemy kakao, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy.
    Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i układamy na blaszce.
    Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 - 30 minut. Upieczone babeczki studzimy i wyjmujemy z foremek. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem z ksylitolu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Jajka kurze Kefir Ksylitol

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować