To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygotowaniu, zachwycą smakiem i zapachem. Są miękkie i delikatne, pyszne. Z przepisy wychodzi 18-20 babeczek.
Babeczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka roztrzepać z olejem i mlekiem. Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, sól i kakao dobrze wymieszać i połączyć z płynnymi składnikami (łyżką, nie potrzeba miksera).
Gotowe ciasto przełożyć do formy na muffinki do 3/4 jej wysokości. Pieczemy ok 13-15 min w 180 stopniach, do tzw. suchego patyczka.
Czekoladę z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Po upieczeniu wierzch każdej babeczki oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.
Komentarze