Tartaletki czekoladowe z nadzieniem kokosowym

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Kruche, lekkie tartaletki wypełnione po brzegi delikatnym kremem kokosowym z dodatkiem ulubionych owoców.

  • 45 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Tartaletki:
    190 g mąki pszennej
    1,5 łyżki kakao
    2 kopiaste łyżki cukru pudru
    100 g zimnej margaryny/masła
    1 jajko

    Nadzienie:
    200 g wiórków kokosowych
    kilka łyżek mleka
    1,5 łyżki miodu
    owoce lub bakalie do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Tartaletki czekoladowe z nadzieniem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: mieszamy suche składniki, siekamy na nich masło, dodajemy jajko, wyrabiamy mikserem. Ciasto owijamy folią aluminiową i chłodzimy w lodówce przez pół godziny.
  • 2. Nadzienie: wiórki mielimy w młynku do kawy, dodajemy do nich miód i stopniowo dodajemy mleko (mieszając), aż masa będzie miała kremową konsystencję.
  • 3. Ciasto wałkujemy, umieszczamy w wyłożonych papierem foremkach do tartaletek. Pieczemy w 190 stopniach przez około 25 minut. Po wystudzeniu nakładamy do tartaletek krem kokosowy i dekorujemy owocami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Kokos Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować