Vege spaghetti bolognese

  • wyświetlono: 543 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Słynne włoskie spaghetti w wersji bezmięsnej.

received_1021039174721944
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

1 cebula
1 kostka (180 g) tofu wędzonego
350 m passaty
sos sojowy
olej do smażenia
sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania przepisu:

Vege spaghetti bolognese

  • smażenie1. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy pokrojoną w kostkę cebulę oraz pokruszone tofu. Dodajemy trochę sosu sojowego i smażymy aż się zarumieni.
  • 2. Dodajemy na patelnię passatę i doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Podajemy z makaronem. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

makaronspaghettiobiadsossos pomidorowytofuzdroweprosteszybkiełatwewegewegańskiebolognesefitwegetariańskivege

Komentarze

Podobne przepisy

image-0cm17g4

Dodane przez: Sliczna6

Makaron bolognese

Hmmm pyszne :)

pasta

Dodane przez: Amelka101

Spaghetti

Pyszny pomysł na makaron.

Sos bolognese z makaronem

Dodane przez: kuchenny świat

Makaron z sosem bolognese

Zapraszam na moją wersje sosu bolognese....

Lasagne bolognese

Dodane przez: Kagie

Lasagne bolognese

Sprawdzony i smaczny przepis od...

Makaron a'la bolognese

Dodane przez: e-jola1

Makaron a'la bolognese

Smaczna zapiekanka makaronowa

Spaghetti cake

Dodane przez: Ewelina Marcin

Spaghetti cake

Świetna i efektowna propozycja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE