Kociołek mięsno warzywny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie dość szybkie w przygotowaniu pełne warzyw I mięsa. Pięknie się prezentuje I wspaniale smakuje .

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego z łopatki
    1 duża cebula
    Biała część pora
    1 średnia marchewka
    5 pieczarek
    2 liscie białek kapusty
    1 mała cukinia
    1 czerwona papryka
    4 zabki czosnku
    2 liscie laurowe
    Łyżeczka wedzonej słodkiej papryki
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    Vegeta do smaku
    Suszony tymianek do smaku
    2 łyżeczki mąki
    3 łyżki oliwy
    Szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek mięsno warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przesmażamy na oliwie . Cebule kroimy w kostke , pore w pół plasterki I dodajemy do miesa, kapuste siekamy dosc drobno I dorzucamy do miesa . Marchew obieramy I myjemy z cukini odcinamy końcówki I ścieramy na tarce tak samo pieczarki . Wszystkie starte warzywa dodajemy na patelnie . Z papryki usuwamy gniazda nasienne I kroimy w nie duże paseczki I dokladamy do dania, podlewamy woda wszystko dusimy okolo 20 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszajac. Pod koniec przeciskamy czosnek przez praske i mieszamy z koncentratem . Doprawiamy do smaku vegeta , papryka I tymiankiem. Jeśli nasz kociołek jest za rzadki to w odrobinie wody rozprowadzamy mąke I zaciągamy .
    Gotowe smacznego .

Porady

Danie możemy podać z makaronem lub pieczywem . Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować