Kociołek mięsno warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przesmażamy na oliwie . Cebule kroimy w kostke , pore w pół plasterki I dodajemy do miesa, kapuste siekamy dosc drobno I dorzucamy do miesa . Marchew obieramy I myjemy z cukini odcinamy końcówki I ścieramy na tarce tak samo pieczarki . Wszystkie starte warzywa dodajemy na patelnie . Z papryki usuwamy gniazda nasienne I kroimy w nie duże paseczki I dokladamy do dania, podlewamy woda wszystko dusimy okolo 20 minut pod przykryciem od czasu do czasu mieszajac. Pod koniec przeciskamy czosnek przez praske i mieszamy z koncentratem . Doprawiamy do smaku vegeta , papryka I tymiankiem. Jeśli nasz kociołek jest za rzadki to w odrobinie wody rozprowadzamy mąke I zaciągamy .
Gotowe smacznego .
Porady
Danie możemy podać z makaronem lub pieczywem . Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Komentarze