Mięsno-warzywny kociołek

  • wyświetlono: 2264 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 0

Rozgrzewający i syty kociołek dla całej rodziny. Po takim obiedzie na pewno nikt nie odejdzie głodny od stołu.

32

Składniki

500 g łopatki wieprzowej
3 białe cebule
2 ząbki czosnku
1 mała zielona cukinia
1 żółta papryka
0,5 czerwonej papryki
1 marchew
2 pietruszki
Przyprawy: Sól, Pieprz, Liść lubczyku, Kolendra, Ostra i słodka papryka
1 szklanka wody
Odrobina oleju

Sposób przygotowania przepisu:

Mięsno-warzywny kociołek

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w garnku olej. Podsmażamy około 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakilatozimaCukiniarozgrzewający obiadsezonowe warzywamięsno-warzywny kociołek

Komentarze

Podobne przepisy

image-12ptp61

Dodane przez: mamajagody_2010

Kociołek warzywny z pulpecikami

W sezonie najsmaczniejsze młode,...

Zapiekanka ziemniaczana mięsno - warzywna

Dodane przez: agarybak76

Zapiekanka ziemniaczana mięsno - warzywna

Taką zapiekankę przygotowuję zawsze,...

Pieczeń warzywno - mięsna

Dodane przez: Skotka

Pieczeń mięsno - warzywna

Pieczeń kusi kolorami, najlepiej...

babeczki mięsno warzywno serowe

Dodane przez: Magda_Z

Babeczki mięsno-serowo-warzywne

Wyśmienite w smaku i bardzo oryginalne....

sakiewki mięsno-warzywne

Dodane przez: martula85

Sakiewki mięsno -warzywne

Świetny dodatek do barszczu czerwonego....

Galantyna z farszem mięsno-warzywnym

Dodane przez: PolskaGotuje

Galantyna z farszem mięsno-warzywnym

Galantyna z farszem mięsno-warzywnym

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE