Mięsno-warzywny kociołek

4.5 (193 ocen)

Rozgrzewający i syty kociołek dla całej rodziny. Po takim obiedzie na pewno nikt nie odejdzie głodny od stołu.

Składniki:

  • 500 g łopatki wieprzowej
    3 białe cebule
    2 ząbki czosnku
    1 mała zielona cukinia
    1 żółta papryka
    0,5 czerwonej papryki
    1 marchew
    2 pietruszki
    Przyprawy: Sól, Pieprz, Liść lubczyku, Kolendra, Ostra i słodka papryka
    1 szklanka wody
    Odrobina oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mięsno-warzywny kociołek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w garnku olej. Podsmażamy około 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować