Kociołek warzywny z mięsem mielonym

5 (1 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne danie jednogarnkowe z mięsem mielonym i kolorowymi warzywami. Polecam na obiad lub ciepłą kolację.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g mięsa mielonego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    1 szkl wody
    1 mała cukinia
    1 marchew
    1/2 czerwonej papryki
    1 mała puszka kukurydzy konserwowej
    3 średnie ziemniaki
    2 średnie pomidory
    1 listek laurowy
    kilka ziarenek ziela angielskiego
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    1/2 łyżeczki pieprzu
    3/4 łyżeczki soli
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Kociołek warzywny z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki.
    W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone składniki, dokładamy mięso mielone i smażymy przez około 5 minut. Wlewamy wodę i dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, gotujemy.
    Kukurydzę odsączamy na cedzaku. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka razem z kukurydzą. Paprykę kroimy w kawałki i wkładamy do garnka. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Pomidory sparzamy i zdejmujemy skórkę i dokładamy do garnka na samym końcu. Wsypujemy przyprawy i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Marchewka Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować