Kociołek warzywny z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki. Czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i kroimy w talarki.
W garnku rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone składniki, dokładamy mięso mielone i smażymy przez około 5 minut. Wlewamy wodę i dodajemy listek laurowy i ziele angielskie, gotujemy.
Kukurydzę odsączamy na cedzaku. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka razem z kukurydzą. Paprykę kroimy w kawałki i wkładamy do garnka. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Pomidory sparzamy i zdejmujemy skórkę i dokładamy do garnka na samym końcu. Wsypujemy przyprawy i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Komentarze