Kociołek warzywny

4.5 (174 ocen)

  • 40 min

Kociołek pełen warzyw w lekko pikantnym pomidorowym sosie. Pycha! Wystarczy siadać i zajadać! Smacznego.

  • 40 min

Składniki:

  • - 4 średnie pieczarki

    - 1 cebula

    - 1 kalarepa

    - 2 ziemniaki

    -1 papryka

    - 1 pomidor

    - 5 ząbków czosnku

    - puszka czerwonej fasoli

    - koncentrat pomidorowy

    - odrobina chili

    - 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki

    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie. Paprykę,pieczarki, pomidor pokroić w większą kostkę i stopniowo dodawać do cebuli i czosnku.Podsmażyć, a następnie przełożyć do większego garnka, zalać 1 litrem wody. Dodać pokrojoną w większą kostkę kalarepę i ziemniaki. Gotować pod przykryciem około 20 minut, dodać osączona z zalewy fasolę i gotować jeszcze około 10 minut. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować