Krokiety z kiełbasą pieczarkami i papryką

4.33 (6 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja dla smakoszy krokietów :)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki: 2 szklanki wody
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    szczypta soli
    2 łyżki oleju
    farsz: 250 g dowolnej kiełbasy (dobrej jakości)
    200 g pieczarek
    4 łyżki startego żółtego sera
    po pół niewielkiej papryki czerwonej, zielonej i żółtej
    słodka i ostra mielona papryka
    sól, pieprz
    dodatkowo: 2 jajka
    bułka tarta do obtaczania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.33 (6 ocen)

Zobacz również:

Krokiety

Krokiety z kiełbasą pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podane składniki zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki. Kiełbasę pokroić w kostkę, paprykę i pieczarki oczyścić i również pokroić w kostkę. Na patelni podgrzać olej i wrzucić kiełbasę wraz pieczarkami i papryką. Doprawić do smaku mieloną słodką i ostrą papryką oraz solą i pieprzem. Podsmażyć do miękkości, ostudzić. Przestudzone składniki przełożyć do miski i dodać starty żółty ser. Połączyć.
  • 2. Powierzchnię każdego naleśnika smarować farszem pozostawiając wolne brzegi. Złożyć brzegi z dwóch stron, następnie zwinąć całość w rulon. Tak przygotowane krokiety panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Papryka Kiełbasa Ser żółty

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować